Tutorial : Timbang berat blog

bismillah
 
Salam Ramadhan ke-17 .
 
Entri ringkas saja , untuk mengajak kalian semua timbang berat badan blog masing-masing .
 
Lagi "slim" blog kalian , lagi bagus ! :)
(Bacaan di bawah 200 kB)
 
Nak blog loading cepat tak ?
 
Caranya senang jer ....

  1. Copy URL blog kalian dan paste ke dalam kotak di bawah . *Bukan kotak komen ye...
  2. Tengok hasil bacaan . Kalo lebih drpd 200 kB tu , tanda blog berat ... kalo kurang drpd 200 kB tu tandanya blog ringan ... lagi kurang lagi bagus !
  3. Dah analisa , maka buatlah pilihan ! Kalo blog kalian dah tahap obesiti , maka kurang2kanlah widget2 yang tak perlu/tak penting ...

 Jom timbang !





Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)


 


(eg. iwebtool.com)

 
 


 

Powered by iWEBTOOL



Alhamdulillah semenjak saya pakai blog bertemplate sebegini (2 ruang saja,tak sperti dulu 3 ruang), bacaan speed test ni banyak berbeza . Dah laju sikitlah , harap2 korang pun nampak macam tu le . Tapi mungkin akan berbeza sedikit mengikut jenis sambungan internet yg kalian pakai . Kalau pakai dial-up maybe agak lambat ... Ok kalo dulu bacaan speed test blog saya mesti lebih dari 200 kB . Berat wooo ... Sikalang sulah maintain under 150kB lagi ... ^_^

 
 Jom baca Diari Perniagaan karya Nis Azmier ! 

Popular posts from this blog

Set Bersalin Sutra Aromaterapi yang mampu milik - Set Kirana (Asas)

4 FAKTA MENARIK TENTANG SUTRA MULTIPURPOSE SPRAY (MPS)