The Chosen One by Maher Zain (Video clip inside)

bismillah
 
 
 
 
 
THE CHOSEN ONE (MUHAMMAD S.A.W) - MAHER ZAIN
 
 
Saya adalah peminat tegar Sami Yusuff (penyanyi nasheed yg berkongsi bumbung studio dgn Maher Zain ni) .
Dah lama tau kehadiran Maher tapi kengkunun nak cuba tak minat laa ... haha poyo :p
 
Nashid2 Maher yang lain pun dah dengar , banyak disebarkan dalam Facebook , tapi saya sekadar mendengar begitu saja ...
But this one is really really fascinate me . It makes me wanna hear it again and again !
 
Untuk makluman , nashid ini dicipta untuk menangkis laman Facebook yang menghina Nabi Muhammad SAW .
Lihat saja videonya , terus saya dapat imbas balik kisah-kisah Nabi Muhammad SAW .
 
Korang perasan tak ??
Jom share ....
 
~ Awal2 tu , sorang pompuan ni taburkan sampah sarap dia depan pintu rumah ,
 
~ Orang mabuk berjalan di khalayak ramai ,
 
~ Pencuri mencuri bag seorg wanita ,
 
~ Sepasang couple (suami isteri) bergurau senda , kendian si suami mendukung isterinya utk lihat pertunjukan org main api (this resembles Nabi Muhammad with Saidatina Aishah) ,
 
~ Saya skip ke last part of the video clip yer ... Maher nampak pompuan yg taburkan sampah depan pintu umah dia tadi terbatuk-batuk (sakit)  maka dia masakkan sup (maybe) dan hantarkan ke rumah pompuan itu . (pernah baca kisah Nabi Muhammad dgn seorg wanita Yahudi yg sangat bencikan baginda ? Jika nak baca lebih banyak kisah Nabi Muhammad dan para sahabat/sahabiah , sila ke SINI) .
 
 
No doubt , prophet Muhammad S.A.W. is THE CHOSEN ONE !
 (bangga jadi umat Nabi akhir zaman ni ... umat yg paling bertuah!)
 
* dan saya nampak mereka-mereka yang tak biasa dgr nasyid2 islamik ni  , pun jatuh chenta dgn nasyid ini ... so luvly believe me ;) . Subhanallah .
 
 
 Jom baca Diari Perniagaan karya Nis Azmier ! 

Popular posts from this blog

"Keajaiban" Sutra Vitalforce Aura 7 Spray

Nak mencuba produk semulajadi untuk Sabun Mandian Badan? Cubalah Sutra FIG Exfoliating Body Wash