Rahsia Memasak Dengan Mudah . I Likeeeee !! -_^

Bismillahirrahmanirrahim ...

Saya masih pening2 lalat lagi .
Rasa hari ni macam hari senin pulak sebab semalam (isnin) baru balik rumah sendiri .
Encik hubby ada tugas di Ipoh semalam , itu sebab kami 'beronggeng' di sana puas2 . Hahah .
2-3 hari entry pun tak buat sebab sibuk dgn 'research' jugak kengkununnya .

So oleh kerana masih pening2 lalat (maklum je le balik rumah sendiri , banyak kerojer nak disettlekan) maka saya buat entry ringkas je lah sambil2 menyuntik sedikit inspirasi utk memasak yer : p


Al-kisahnya tetiba terjengah ke sebuah blog masak-memasak ni....
Nampak agak interesting .




Aah saya jarang story pasal bab ni kan ?
Dan saya ni pun jenis masak simple2 jer setiap hari .
Sesekala je datang angin rajin masak special .
Alhamdulillah suamiku tak cerewet . :)

Makanya blog kat atas tu agak sesuweii untuk orang2 macam saya !
Maybe owner blog tak sempat nak promote blog besar2an sebab sibuk dgn kelas masakan agaknya .
Kalau tidak , saya pasti followers nya bakal mencecah ribuan orang .

Antara features blog RAHSIA MEMASAK DENGAN MUDAH ;

• Membuat kelas masakan untuk mereka yang memerlukan bimbingan untuk masakan harian keluarga.
• Masakan yang di ajar adalah mengikut menu yang sihat tetapi enak.
• Peserta akan membuat sendiri masakan dengan bimbingan saya.
• Tumpuan akan diberikan agar peserta dapat memasak masakan kegemaran keluarga dirumah.
• Kami juga mengajar cara-cara membuat kuih-muih yang biasa tetapi dengan cara yang cukup mudah disediakan.
• Belajar membuat hidangan untuk sarapan pagi dan minum petang dengan mudah.
• Yang paling ISTIMEWA adalah kelas cheese cake iaitu cara-cara membuat cheese cake sendiri dengan mudah untuk hidangan keluarga.



Kalau dekat dan ada org sudi nak jaga anak2ku , for sure den dah attend ini kelas !

Dan .... Bila tengok blog ni rasa bersemangat jer nak masak menu2 spesel tapi mudah saja resepi/methodnya . Kan kan kan ???

Owner blog tak marah ye saya review cenggini ? ;)

Jom cuci mata sikit dengan menu2 yang di'kidnap' dari sana ! Yezzaaaa .... ~


Ciskek ! Kalo sy mengandung , abis mengidam tengok ni ... wuwuwu ... :p




Nasi lemak yg menyelerakan !



Bihun soto my fevret dish ! :)


Ok cukup2 dulu .
Nak cuci mata lagi sila ke sana sendiri .
Senang je , takyah start2 kereta  pun .... klik2 di hujung jari jeeee ....

Semoga daku dpt inspirasi untuk masak lunch hari ni !
Korang macammana ? ;)





AddThis Social Bookmark Button
 



Popular posts from this blog

Set Bersalin Sutra Aromaterapi yang mampu milik - Set Kirana (Asas)

Nak mencuba produk semulajadi untuk Sabun Mandian Badan? Cubalah Sutra FIG Exfoliating Body Wash